Discover Moldova

 

***

Jurnalistul “Lonely Planet“, Greg Bloom, a vizitat Moldova și a descris impresiile sale din timpul vizitei de 48 de ore în țara noastră.

“Numiți repede o țară europeană cu vin și mîncare bună, un număr mare de mănăstiri și podgorii! Probabil că v-ați gîndit la Franța sau Italia. Dar despre Moldova ce părere aveți? − scrie Greg Bloom. − Atracții turistice disponibile, viață de noapte furtunoasă și exotică post-sovietică”, astfel de aspecte pozitive a remarcat pentru sine oaspetele străin, sosit în capitala noastră.

“Dacă ați ascultat destule lucruri de groază despre trecutulChișinăului a venit timpul să vă bucurați de farmecul prezentului său”, spune călătorul.

Greg s-a plimbat pe bulevardul Ștefan cel Mare, i-au atras atenția clădirile: Primăriei Chișinău, Sălii cu Orgă, căci ambele sînt exemple minunate ale arhitecturii. El a vizitat, de asemenea, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Arheologie și Istorie, s-a plimbat prin parcurile din centrul orașului și a fost la Catedrala Nașterii Domnului.

“Desigur muzeele sînt interesante, dar noi știm de ce ne aflăm, de fapt, aici: din cauza vinului”, cu aceste cuvinte începe Greg descrierea celei de-a doua zile a șederii sale. “Moldova a fost Valea Rhone-ului (una dintre principalele regiuni viticole din Franța – nota red.) pentru Uniunea Sovietică. Două din cele mai mari Fabrici de Vin: Cricova și Mileștii Mici se află la 20 km de Chișinău”, scrie el.

 

http://www.moldovenii.md/md/news/view/section/15/id/27377

„Vinurile sunt dovada că nu doar mici producătorii investesc, dar se vede că industria vinului în Moldova se reinventează. (…) Există motive întemeiate de a face afaceri aici şi nu neapărat pentru bani, dar pentru valoare. Aici se pot face vinuri de înaltă calitate, care pot fi exportate în Europa. Vinul din Republica Moldova dorește să cunoască noi piețe de export, iar producătorii sunt gata să se adapteze la noi programe de marketing”, scrie Felicity Carter.

http://unimedia.info/stiri/Impresiile-unui-jurnalist-german-dupa-ce-a-vizitat-mai-multe-vinarii-din-Moldova-78194.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s